Ce intelegem prin kinetoterapie? 

Prin kinetoterapie se intelege un tip de tratament de care este posibil să ai nevoie atunci cand problemele tale de sanatate te impiedica sa te deplasazi si sa-ti desfasori activitatile de zi cu zi. Kinetoterapia te ajuta sa te misti mai bine si poate ameliora durerea. De asemeni, kinetoterapia ajuta la imbunatatirea sau restabilirea functiilor fizice, a stabilitatii si a mobilitatii. Scopul kinetoterapiei este de a face sarcinile și activitatile de zi cu zi mai ușoare in cazul unor dizabilitati sau traume. 
Kinetoterapia te poate ajuta cu recuperarea după interventii chirurgicale. Medicul poate recomanda kinetoterapie dupa accidentari sau probleme cornice de sanatate cum ar fi: 

  1. durerile de spate;
  2. probleme de tendoane sau ligamente;
  3. osteoartrita si artrita reumatoida;
  4. osteoporoza;
  5. boala pulmonara obstructiva cronica;
  6. Boala Parkinson;
  7. scleroza multipla;
  8. sechele dupa accident vascular cerebral etc.;

Kinetoterapia poate fi utilizata singura sau asociata cu alte forme de tratament. Prin kinetoterapie se poate face preventia anumitor boli, nu doar tratament.

Ce face un kinetoterapeut?

Kinetoterapeutul iti va evalua starea actuala de sanatate si va intocmi un plan de tratament. In functie de problema ta de sanatate, kinetoterapeutul te va ajuta sa-ti remediezi problemele de mobilitate, forta, rezistenta, coordonare si/sau probleme de echilibru. In primul rând, kinetoterapeutul va incerca sa reduca durerea si impotenta functionala. Apoi va lucra, probabil, pentru a crește mobilitatea, forta, si rezistenta.
 
Kinetoterapia include aproape intotdeauna exercițiu fizic. Kinetoterapia poate include stretching, exerciții de baza, ridicare de greutati si diferite tipuri de mers. Kinetoterapeutul te poate învăța un program de exercitii, astfel încât să-l poți face acasa. Kinetoterapeutul poate utiliza masajul si diferiti factori naturali cum ar fi caldura, frig, apa, ultrasunete si stimulare electrica. 

Uneori tratamentul poate provoca durere usoara sau inflamare. Acest lucru este normal, insa e bine sa vorbesti cu kinetoterapeutul despre aceste lucruri.

Ce ar trebui să stii cand cauti servicii de kinetoterapie? 

Prin kinetoterapie se intelege o parte a medicinei traditionale, este stiinta tratamentului ce are la baza miscarea. Kinetoterapeutii sunt absolventi de facultate si lucreaza in domeniul sanatatii. Iti vei dori un kinetoterapeut care are experiență cu problema ta de sanatate. La Kineto Cabinet suntem specializati în recuperarea medicala in domenii ca: pediatrie, ortopedie, afectiuni ale sportivilor, geriatrie, reumatologie sau neurologie.