OSTEOPATIE


Medicina osteopatica a fost fondata in anul 1874 in Kirksville, Missouri de catre un doctor care a realizat faptul ca practica medicala a acelor vremuri face mai mult rau decat bine. Numele lui este Still Andrew Taylor. El s-a concentrat asupra dezvoltarii unui sistem medical care sa faciliteze abilitatea corpului de a se autovindeca; sistem ce poarta astazi numele de medicina osteopatica. 

Osteopatia este o forma de medicina fara medicamente si cu tehnici manuale non-invazive ce se concentraza pe sanatatea intregului corp. Este o abordare holistica unica tratand organismul ca pe un tot unitar. 

Osteopatia considera ca toate partile corpului functioneaza impreuna si daca o parte a corpului este restrictionata, restul corpului va trebui sa adapteze si sa compenseze acea restrictie, insa uneori corpul epuizeaza toate posibilitatile de adaptare si compensare si atunci apare suferinta manifestata prin durere si limitarea miscarilor. Prin tehnici manuale blande, stretching al tesutului moale, presiune tactila profunda, mobilizari si manipulari articulare corpul este ajutat sa-si regaseasca starea de sanatate. Astfel se vor imbunatatii mobilitatea si stabilitatea corpului, iar sistemele nervos, circulator, limfatic vor functiona mai eficient.

De regula un bun tratament osteopatic va aduce un somn de noapte odihnitor si reconfortant.

Cele mai simple probleme de sanatate necesita 3-4 tratamente osteopatice. Fiecare sedinta este individualizata si tine seama de starea actuala a pacientului, de istoricul bolilor, de antecedentele heredo-colaterale etc. O sedinta dureaza aproximativ 45 minute, iar frecventa sedintelor se stabileste in functie de simptomatologie