Durerea de gat


Ce este si cum se trateaza durerea de gat?

Durerea de gât se referă la acea durere ce provine de la nivelul coloanei vertebrale cervicale. Coloana cervicala cuprinde primele șapte vertebre care formeaza gâtul. Aceasta se poate prezenta ca o durere de-a lungul coloanei vertebrale cervicale, spre cap, dureri de umăr sau dureri, furnicături sau amorțeală de brat. Dacă sunteți una dintre multele persoane care suferă de dureri de gat veți fi mulțumita să știti că cele mai multe dureri de gat pot fi rezolvate cu un bun program de kinetoterapie, ajutat de osteopatie.
Cauze
Postura defectoasa a gatului este una dintre cele mai frecvente motive pentru care atât de mulți oameni suferă de dureri de gat. Acest lucru se datorează funcției complexe a gâtului. Gâtul trebuie să furnizeze o bază stabilă pentru a sprijini capul care cântărește aproximativ cinci kilograme, dar de asemenea, trebuie să fie si foarte flexibil în scopul de a modifica pozitia capul printr-o gama larga de miscari în direcții diferite.
Gâtul este controlat de un număr de mușchi care coordonează toate mișcările sale. Când acești mușchi funcționează corect gâtul este bine susținut și sub încărcătură normală. Problemele apar atunci când gâtul este pus sub sarcină anormală printr-o postura defectoasa, cum sunt: lucrul la calculator, folosirea unei perne inadecvate sau accidentare. Acest lucru creeaza durere prin presiune excesiva introdusa pe nivelul articulațiilor și mușchilor de la nivelul gâtului.
Dacă această sarcină este excesivă, cum ar fi pozitionarea defectoasa pe o perioadă lungă de timp (ex: in lucrul cu calculatorul) se creează un dezechilibru al muschilor gatului. Ca urmare unii muschii devin slabi și insuficient folosit și alții devin incordati și suprasolicitati, creând in acest fel durere. Acest dezechilibru nu poate fi pur și simplu indepartat prin corectarea posturii dumneavoastră, si este nevoie de o evaluare specifica și un tratament terapeutic pentru a ajuta la indepartarea durerii de gât si la o functionare normala.
Alte cauze frecvente de dureri de gat sunt; artrita, stresul sau leziunile sportive. Si aceste patologii raspund bine la kinetoterapie.
Kinetoterapia si osteopatia
La Kineto Cabinet folosim un mixt de terapii pentru a trata durerile de gât și vom obține rezultate excelente în ambele forme ale afecțiunilor fie ele acute sau cronice. Va vom ajuta să indepartati durerea și va invatam un program de exercitii de facut acasa pentru a preveni reapariția.
Tratamentul nostru tipic in durerea de gât este format din:

  • evaluare și analiza posturala;
  • decontracturarea mușchilor gâtului și umerilor;
  • manipulari vertebrale;
  • starching;
  • consolidarea musculaturii prin exerciții pentru gât, omoplați si tonifierea muschilor din partea superioara a spatelui;